اهميت اقتصادي بور دركشاورزي و باغباني

دسته بندي : فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت
مقدمه:
اهمیت اقتصادی بور درکشاورزی وباغبانی ومسائل مربوط به درخت کاری وجنگل کاری از حدود چندین دهه گذشته مورد توجه وبحث وبررسی قرار گرفته است(۸) از سال ۱۸۷۵ بور به عنوان تشکیل دهنده گیاهی شناخته شده است وتا اوایل قرن بیستم توجه چندانی به این حقیقت نشده است تا اینکه دانشمند فرانسوی به نام اچ اگولون[۱] در سال ۱۹۱۰ ضرورت بور برای زندگی گیاه را عنوان نمود(۷).
در حدود ۲قرن بیش در مناطقی که کمبود بور محدودیت تولید محصول را به همراه داشته مطالعات گسترده ای صورت گرفته که وجود اطلاعات مهمی درمورد چگونگی رشد در خاکهایی که دارای مقادیر کمی بور هستند در بسیاری از کشورهای جهان همچون هندو ایتالیا و شمال وجنوب کشور چین وغیره انعکاس گسترده ای به همراه داشته است(۸).
وارینگتون[۲] در ایستگاه تحقیقاتی کشور انگلستان مسئله بور به عنوان عنصر مورد نیاز گیاه را تایید نمود(۷).
کمبود بور مشکلاتی را برای محصولات زراعی وکیفیت آنها در مناطقی که کمبود بور مشاهده می شود به وجود آورده است(۸).
توجه دانشمندان وکشاورزان به اهمیت عناصر کم مصرف که بور نیز جز آنها می باشد روز به روز گسترده تر وتخصصی تر می شود به طوری که برخی از این عناصر حتی ممکن است از اهمیت منطقه ای نیز برخوردار باشد(۵).
از نظر اقتصادی ضرورت استفاده ازحاصلخیزی بور در خاکهایی که دارای کمبود بور هستند قابل توجه می باشد که بیشتر مربوط می شود به اثری که بور در گیاهان ایجاد می کند بسیاری از
دانشمندان عقیده دارند که عامل اصلی اینکه بور اساس وپایه بسیاری از گیاهان است میل ترکیبی شدیدی که اسید بوریک یا بورات یا ترکیباتی مانند دیول ها دارد می باشد اسید بوریک از مهم ترین فرمهای بور است که بیشتر در خاک ها یافت می شود وقابل استفاده گیاه است(۴) متوسط بور در بیشتر خاکها چیزی حدود ۳۰پی پی ام باشد بور ممکن است در فاز جامد ویا مایع وجود داشته باشد که این دو فاز دائماً در حال تعادل می شود وآنچه که گیاه  می تواند از آن استفاده نماید فاز مایع یا محلول بور می باشد.
در کشور ایران مسئله کمبود وسمیت بور از اهمیت بسیار بالایی  برخوردار است ولی هنوز مناطقی که کمبود بور ممکن است مشکلاتی را به همراه داشته باشد به طور کامل مشخص نشده است(۵).
در این پروژه سعی شده است که به این مسئله اهمیت بیشتری داده شود وبتواند تاحدی مشکلات کمبود یا سمیت بور را در گیاهان شناسایی کرده وراه وروشهایی را برای حل این مسائل مطرح کند.

فهرست:
مقدمه
-فصل اول
 بور در خاك
1-1عوامل موثر در ميزان بور درخاك:
بافت خاك
3-1-1-رطوبت خاك :
2-1-جذب بور در خاك:
3-1 منابع بور در خاك:
2-فصل دوم
 بور در گياه
1-2- نقشهاي بور در گياه
2-2 اندازه گيري مقدار بور
 فصل سوم
كمبود بور
3-1-علائم كمبود بور در گياه
2-3-نياز گياهان به بور:
 3-3:اثر بور بر رشد وعملكرد محصول:
1-3-3-آزمايش شماره 1:
2-3-3-آزمايش شماره 2
3-3-3-آزمايش شماره 3:
4-3-رفع كمبود بور
5-3-اثرات متقابل بور درساير عناصرغذايي
فصل چهارم
 سميت بور
1-4-منابع افزايش بور در خاك:
1-1-4-آبهاي آبياري:
2-1-4-فاضلابها:
3-1-4-باقيمانده معادن:
4-1-4-خاكسترهاي متحرك:
5-1-4-مواد شيميايي:
2-4-عوامل موثر بر سميت بور:
3-4-علائم سميت بور در گونه هاي گياهي
4-4-مقاومت گياهان نسبت به سميت بور
5-4-سميت بور در دو نمونه گياهي
1-5-4-سميت بور در آفتابگردان
2-5-4-سميت بور در خزه Spivodella    Polyrihizioi
6-4-مقدار ومحدوده سميت بور درگياهان مختلف
7-4-روشهاي اصلاح سميت ناشي از بور
1-7-4-آبشويي
2-7-4-مديريت خاك:
3-7-4-ارقام مقاوم به سميت بور:
4-7-4 رفع سميت ناشي از بور در گياهان باتري ايزوپروپانولامين:

دسته بندی: فنی و مهندسی » کشاورزی و زراعت

تعداد مشاهده: 2361 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.DOC

فرمت فایل اصلی: Docx

تعداد صفحات: 70

حجم فایل:251 کیلوبایت

 قیمت: 35,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل
  • راهنمای استفاده:
    مناسب برای دانشجویان رشته های کشاورزی و رشته های مرتبط


  • محتوای فایل دانلودی:
    در قالب Word و قابل ویرایش